Здрастуйте, дорогі друзі! З вами знову Євген Романов.

Як і обіцяв, публікую фото ремонту вітальні кімнати в заміському будинку. Це друга частина великого приміщення розділеного перегородкою з гіпсокартону. Зведення перегородки ми розглядали в звіті про ремонт кухні, так що повторюватися не буду і почну з наступного етапу ремонту.

Після того, як перегородка була зроблена, зашпаклевана і відшліфована, я приступив до встановлення фальшбалок на стелю у вітальні. Балки П-образні, тобто порожні всередині. Вони не поліуретанові, а виготовлені здеревини, тому мають значну вагу. До бетонним плитам перекриття я вирішив їх закріпити з допомогою дерев’яних кронштейнів виготовлених власноруч із бруса перерізом 50*50 мм Торці балок я утопив у штукатурку стін, а до кронштейнів закріпив їх за допомогою саморізів, закручених в боковини. В результаті балки були надійно закріплені на стелі.

Підлогу довелося трохи вирівнювати. Стяжка була зроблена рівно, але її похибка по горизонталі становила трохи більше сантиметра. Рівень підлоги потрібно було все одно піднімати, так що було прийнято рішення зробити тонку стяжку ровнителем для підлоги по маяках.

Після стяжки стіни були отшпаклеваны під фарбування. Насправді правильніше було б шпаклювати після укладання плитки на підлогу.

Потім на підлогу була покладена плитка. Розмір плитки 15*50 см. Не дивлячись на те, що ціна плитки не мала, її геометричні форми залишали бажати кращого. Так, з іспанською плиткою таке буває! А може ці нерівності для поліпшення імітації натурального дерева! Тим не менш, пол вийшов досить симпатичний і рівний, складнощів в укладанні також практично не виникло. Це все завдяки тому, що була зроблена практично ідеальна стяжка.

Після плиткових робіт на кути стіни з каміном був покладений декоративний камінь. До речі дуже хороше рішення! Стіни в місцях укладання каменю були не отшпаклеваны, інакше на поверхні довго б він не протримався.

Стіни були пофарбовані вододисперсійною фарбою стійкою до стирання. В дверні отвори встановлені портали, а також був проведений монтаж плінтуса колір порталів. У ніші перегородки були вклеєні дзеркала і встановлені точкові світильники.

На останньому етапі був змонтований натяжна стеля. Він складався з трьох частин і кріпився між декоративними балками.

В результаті вийшла дуже гарна вітальня в класичному стилі. І це все не дивлячись на те, що в якості дизайнера виступав сам замовник.

Твітнуть